ضعف و قوت انگیزه‌ها

 

 علوم عملی بر حسب قوت و ضعف و انگیزه ها،شدت و ضعف پیدا می کند زیرا ما هیچ عملی را انجام نمی دهیم مگر به طمعِ خیر و یا نفع آن و یا به خاطر ترس از شر و یاضرر آن.

 

چه بسیار فعل هایی که به خاطر بعضی از انگیزه ها آن را واجب می دانیم ولی انگیزه های دیگری قوی‌تر از انگیزه قبل پدید می آید که در نتیجه از آن واجب صرف نظر میکنیم،مانند اینکه در حال حاضر دوست داریم به خانه اقوام برویم، مسافرت برویم و در ایام عید انگیزه داریم که به تفریح برویم ولی یک انگیزه ی قوی تر به نامِ انگیزه ی حفظ جان در مقابلِ بیماریِ کرونا مانع می شود،

 انگیزه ی قوی تر می آید و انگیزه ی ضعیف‌تر را مدیریت می‌کند؛در حقیقت اینجا علم به آن انگیزه دوم باعث می‌شود که از انگیزه اول دست برداریم.

 

انگیزه الهی

 

ایمان به خدا وقتی اثر می بخشد و آدمی را به اعمال صالح و صفات پسندیده انسانی از قبیل خشوع و اخلاص و امثال آن می کشاند که انگیزه های باطل و مکرهای شیطانی بر آن غلبه نکند.

اگر در همه وقت انگیزه الهی غالب باشد آثار ایمانمان را می‌بینیم، به عبارت دیگر مقید به ایمان فقط در شب قدر و روز عاشورا نباشیم،باید در مراسم عروسی و عزا ،فروش جنس و کسب و کار هم مومن باشیم ،در زمان استفاده از گوشی و استفاده از . 

اگر ایمان همیشه و در همه حال باشد اثر آن را می بینیم ،مشکل اینجاست که ایمان ما در بعضی اوقات وجود دارد و اثر آن هم گاه گاهی است.

 

سلسله تفسیر سوره مبارکه مومنون

 

 

✅ @Aminikhaah


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها